Připravte si s námi výborné italské risotto. Recept je velmi jednoduchý, zvládne ho úplně každý. Chuť tohoto risotta je lahodná a jeho hlavní výhodou je, že suroviny lze jednoduše obměnit.
Ingredience (pro 2 osoby):
300g rýže Arborio
1červená paprika
1 okurka
½ lilku
100g cherry rajčat
50g sýru parmezánu
400ml zeleninového vývar
italské bylinky, olej
Do pánve dáme rozehřát olej a nasypeme do ní rýži. Zalijeme vývarem tak, aby rýže nebyla potopená. Mezitím si nakrájíme zeleninu a nastrouháme sýr na jemno. Vzhledem k tomu, že tento typ rýže obsahuje mnoho škrobu, vývar se bude do rýže vstřebávat. Přesto by rýže měla, v konečném výsledku, zůstat mírně tužší, ovšem méně než na skus. Vývar vlévejte postupně až do úplného uvaření rýže. My jsme zde použili zeleninový vývar, ale dobře chutná i vývar kuřecí.
Když je rýže hotová, přimícháme do ní zeleninu a necháme prohřát. Zelenina se nesmí nechat v pánvi dlouho – byla by příliš měkká. Nakonec okořeníme italskými bylinkami. Nejlépe čerstvými, ale dnes už v každém obchodě koupíte tyto bylinky i namíchané v mlýnku. Risotto podáváme bohatě posypané parmezánem. Vhodný nápoj k italskému risottu je červené víno.
Výhodou tohoto receptu je veliká variabilita. Druhy zeleniny si můžete vybrat podle
své chuti – dobrá je i cuketa, popř. můžete přidat třeba i žampiony. Pokud máte rádi maso, můžete přidat orestované kuřecí kousky a do vývaru rozmíchat trochu smetany.
Dobrou chuť! 🙂